Výukový program Obecná botanika na školní zahradě - Kovářík, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce navrhuje výukový program obecná botanika na školní zahradě. Na základě literárního rozboru Rámcových vzdělávacích programů, Školních vzdělávacích plánů, středoškolských učebnic biologie, posouzení a zhodnocení školní zahrady Střední zemědělské a potravinářské školy, Klatovy vytváří sérii více než 85 otázek a úkolů a doplňkové pracovní listy pro žáky, sestavené přímo pro vzdělávací činnosti v zahradě. Využita je nejčastěji metoda přímého studia přírody. Ověření výukového programu v praxi proběhlo v letech 2010 až 2012 se žáky výše uvedené střední školy.
Teaching programme for general botany in the school garden
Keywords: výukový program; obecná botanika; školní zahrada; Rámcově vzdělávací program; Školní vzdělávací plán; středoškolské učebnice biologie; pracovní listy; teaching programme; general botany; school garden; framework educational programme; school educational plan; secondary-school textbooks of biology; worksheets