Autekologie slepýše křehkého (Anguis fragilis) v zemědělské krajině. - Mráz, Roman (Jihočeská univerzita, 2008)
Mé téma bakalářské práce je zaměřeno na autekologii slepýše křehkého (Anguis fragilis) v zemědělské krajině, na zpracování dosavadních poznatků o ekologii druhu v Evropě, na charakteristiku míst výskytu a prostorovou aktivitu slepýše na vybraných lokalitách. Tato práce rovněž shrnuje poznatky o metodách odchytu a individuálním rozpoznávání jedinců.
Autecology of Slow worm (Anguis fragilis) in agricultural landsape.
Keywords: slepýš křehký; lokalita; úkrytová místa; odchyt; biotop; Slow worm; locality; shelter place; catching; biotope