Forenzní praxe při řešení informační kriminality z oblasti porušování autorských práv - Marek, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce "Forenzní praxe při řešení informační kriminality z oblasti porušování autorských práv " se zabývá problematikou porušování autorských práv a příslušnou forenzní činností. V této práci bude popsán přehled právní úpravy trestního a autorského zákona a budou analyzovány možné způsoby páchání trestné činnosti z oblasti šíření a přechovávání autorsky chráněných produktů (software). Dále budou prozkoumány postupy forenzní praxe při řešení tohoto druhu informační kriminality. V praktické části provedu průzkum této problematiky ve zvolených organizacích, u širší veřejnosti a navrhnu automatizační metodu při získávání důkazních materiálů i při dokumentování. Vytvořím textový výstup s výsledky zjištěných informací.
Forensic practice in the area of Copyright infringement
Keywords: Forenzní praxe při řešení informační kriminality; forenzní analýza; licenční podmínky; trestní zákon; autorský zákon.; The forensic practice in solving of informational criminality; forensic analysis; license terms; the criminal law; the copyright laws.