Analýza uplatnění arteterapeutických technik při navozování a diagnostice subjektivní pohody (subjective well-being) u dětí v hipoterapii. - Paulová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem mé bakalářské práce bude zjištění, jak se promítají hipoterapeutické zážitky a zážitky z práce s koňmi do obsahu a formy jejich výtvarné činnosti a jakými postupy je možné arteterapeuticky navozovat a diagnostikovat subjektivní pohodu (subjective well-being) u dětí při hipoterapii i při jiné práci s koňmi. Nástrojem pro navozování a diagnostiku subjektivní pohody budou arteterapeutické výtvarné techniky, které budou dětem předkládány před prací s koňmi a následně po ní. Vše bude doplněno verbální komunikací. Budu se snažit najít, zda se zážitek z práce s koňmi projevuje do výtvarného projevu dětí a zda se podařilo či nepodařilo navodit subjektivní pohodu.
Analysis of use art therapies´s methods when inducing and diagnosing subject-well being at children in hippo therapy.
Keywords: wellbeing; subjektivní pohoda; arteterapie; hipoterapie; kůň; Aspergerův syndrom; DMO; diparéza; well being; art therapy; hippotherapy; horse; DMO