Odpovědné a udržitelné podnikání - Dušková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku udržitelného a odpovědného podnikání vybrané společnosti a hodnotí její aktivity v oblasti společenské odpovědnosti firem (CSR) v dnešním globalizovaném světě. Práce poskytuje teoretická východiska, která se zaměřují na odpovědné podnikání a seznamuje s konceptem CSR. Tyto poznatky jsou aplikovány v analýze, kde je představena vybraná společnost a následně je analyzováno její ekonomické, sociální a environmentální chování. Součástí analýzy je také dotazníkové šetření, které se zaměřuje na zaměstnance vybrané společnosti a jejich znalosti týkající se uplatňování konceptu CSR ve společnosti a také jejich přístup k této problematice v osobním životě. Na základě analýz a dotazníkového šetření jsou navrženy alternativy pro společnost v oblastech CSR ve vztahu k jejich současnému přístupu.
Responsible and sustainable business
Keywords: udržitelný rozvoj; odpovědné podnikání; CSR; sustainable development; responsible business; CSR