Zdravotně sociální situace žadatelů o mezinárodní ochranu v pobytové fázi azylové procedury - Lopourová, Klára (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomovou práci jsem rozdělila do dvou částí. V teoretické části jsem s použitím literatury popsala zdravotně sociální situaci žadatelů o mezinárodní ochranu v pobytovém středisku Správy uprchlických zařízení i zdravotně sociální situaci žadatelů o mezinárodní ochranu bydlících na soukromé adrese. V praktické části jsem zkoumala zdravotně sociální situaci žadatelů o mezinárodní ochranu žijících v pobytovém středisku a těch, kteří žijí v soukromí. Cíl práce byl naplněn. Zmapovala jsem a porovnala zdravotně sociální situaci žadatelů o mezinárodní ochranu žijících v pobytovém středisku a těch, kteří žijí v soukromí. Podařilo se mi zmapovat, jaké oblasti potřeb mají narušeny žadatelé o mezinárodní ochranu bydlící v pobytovém středisku Správy uprchlických zařízení Kostelec nad Orlicí a jaké oblasti potřeb mají narušeny žadatelé o mezinárodní ochranu žijící na soukromé adrese v Brně. Z výsledků výzkumu vyplynulo, že mají narušeny všechny oblasti potřeb. Žadatelé o mezinárodní ochranu bydlící v pobytovém středisku Kostelec nad Orlicí mají narušeny všechny potřeby včetně potřeb spirituálních. Žadatelé o mezinárodní ochranu žijící v soukromí v Brně mají také narušeny všechny oblasti potřeb, ovšem kromě potřeb spirituálních.
Health Social Situation of Applicants for International Protection in Staying Period of Asylum procedure
Keywords: pobytové středisko; sociální situace; zdravotní situace; žadatel o mezinárodní ochranu; život v soukromí; Residential Center; Social Situation; Health Situation; Applicant for International Protection; Private Life