Cievnaté rastliny zaznamenané v záujmovom území Floristického kurzu Ružomberok 2015 - Dítě, Daniel; Kochjarová, Edita; Eliáš, Pavol; Grulich, Vít; Hodálová, Iva; Hrouda, Lubomír; Kaplan, Zdeněk; Kliment, Ján; Kochjarová, Judita; Koutecký, Petr; Lippl, Leoš; Májeková, Jana; et al. (Slovenská botanická spoločnosť pri SAV, 2020)
Článek shrnuje výsledky letního floristického kurzu konaného během července 2015 v okolí Ružomberoku. Článek obsahuje seznam 345 navštívených lokalit a 1105 zaznamenaných druhů cévnatých rostlin.