Příprava na hodinu anglického jazyka - Fafílková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce na téma ''Příprava na hodinu anglického jazyka'' zkoumá aspekty přípravy na hodinu anglického jazyka třech učitelů s různou délkou pedagogické praxe. Cílem této práce je zjistit, jak rozsáhlé přípravy si učitelé dělají, na co se zaměřují, zda jde více o metodiku či jazykovou stránku přípravy a zda svou přípravu ještě využijí v paralelních třídách. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část definuje, co je to příprava na vyučování, jaké jsou typy a aspekty přípravy. Praktická část analyzuje řízené rozhovory vedené s jednotlivými učiteli a také srovnává jejich přípravy na konkrétní vyučovací hodinu.
Lesson planning in English language teaching