Potravní preference mravenců v lesním podrostu a korunách stromů v temperátních lesích - Lenc, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá potravními preferencemi mravenců v korunách stromů a lesním podrostu v temperátních lesích. V rámci práce byla využita metoda potravních návnad pro studium potravních preferencí a potravní aktivity mravenců v České republice a Japonsku.
Food preferences of ants in canopy and understory in temperate forests
Keywords: Potravní preference; mravenci; koruny stromů. lesní podrost; temperát.; Food preferences; ant; canopy; understory; temperate zone.