Cestovní ruch v České republice a ve Španělsku - paralely a odlišnosti - Hříbalová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Předmětem bakalářské práce Cestovní ruch v České republice a ve Španělsku - paralely a odlišnosti je porovnání a zhodnocení charakteristik typických pro cestovní ruch České republiky a Španělska. První část práce je věnována popisu ekonomických a politických podmínek pro vývoj cestovního ruchu v obou zemích. V druhé části je pozornost zaměřena na vývoj domácího, výjezdového a příjezdového cestovního ruchu, a to jak v případě České republiky, tak i Španělska. V další části je charakterizována nabídka, kterou poskytuje cestovní ruch obou zmiňovaných zemí. V poslední kapitole je podroben analýze vzájemný cestovní ruch mezi Českou republikou a Španělskem, a jsou zde vymezeny prognózy a perspektivy dalšího vývoje cestovního ruchu v daných zemích.
The Tourism in the Czech Republic and Spain - parallels and differences
Keywords: Cestovní ruch; Česká republika; Španělsko; Tourism; Czech republic; Spain