Srovnání historického obrazu krajiny vybraného území se současným stavem - Zámečníková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce obsahuje vymezení a posouzení hlavních bodů zvratu ve vývoji krajiny zájmového území Starých Hodějovic a návrh dalšího možného rozvoje dané oblasti. Dále pak posuzuje historický vývoj krajiny Starých Hodějovic od 18. století až po současnost, vyhodnocení mapových i textových podkladů pro zájmovou oblast a vytvoření digitálních map, jak historického obrazu krajiny, tak i současného stavu krajiny a jejich následné vyhodnocení.
Comparison of historical landscape painting selected area with the current status
Keywords: Vývoj krajiny; historická krajina; land use; cestní síť; půdní bloky; lesní plochy; rozvoj obce; Development of landscape; historic landscape; land use; road network; land blocks; forest areas; community development