Ekonomický vývoj firmy v kontextu zavádění inovací - Matyáš, Michal (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem práce je zhodnotit ekonomický vývoj vybraného podniku s ohledem na fáze životního cyklu a jeho inovační aktivity. Zdůraznit význam inovací a zároveň zdůraznit důležitost finančního sledování plánovaných, resp. zavedených inovací. Data obsažená v této práci reprezentují středně velkou společnost AGRIO MZS s.r.o., která se zabývá výrobou zemědělské postřikovací techniky. Tato práce přejímá kvantitativní metody jako porovnání rentability aktiv, rentability tržeb, rentability vlastního kapitálu a další ukazatele ziskovosti a ekonomické výkonnosti od založení společnosti v roce 1993. Obsažené výpočty jsou založeny jak na zveřejněných, tak na interních ekonomických výkazech společnosti.
Economic Development of Enterprise in Relation to the Implementation of Innovation
Keywords: ekonomický vývoj; životní cyklus podniku; kvantitativní metoda; zemědělská technika; inovační aktivity; inovace; economic evolution; business life cycle; quantitive method; agricultural machinery; innovative activities; innovation