Možnosti harmonizace projekce KPÚ s rozvojem sídelních struktur - Mášl, Jakub (Jihočeská univerzita, 2010)
Pro účely práce byla vybrána a analyzována KPÚ Úsilné, která se vyznačuje výrazným zastoupením sídelních struktur. Dále byla provedena analýza územního plánu obce z hlediska rozvoje sídelních struktur a obvodu této KPÚ a vymezeny rozvojové plochy pro multifunkční činnosti a infrastrukturní sítě. Výsledkem byl zpracovaný návrh harmonizace projektu zmíněné KPÚ a územního plánu v oblastech územního systému ekologické stability, protierozní ochrany sídel, komunikační propojenosti a protipovodňové ochrany území. Závěrem byly specifikovány přínosy navrženého řešení.
The possibilities of land adjustment projection harmonization with urban structures development.
Keywords: pozemkové úpravy; sídelní struktury; územní plán obce; land adjustment; residential structures; the village development plan