Kritické posouzení etiky péče pro sociální práci - Šnyps, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá kritickým posouzením významu etiky péče v rámci oboru sociální práce. Nejdříve je v této práci podrobně charakterizována samotná etiku péče a následně hodnocen její význam jako morální teorie. Cílem diplomové práce je zhodnocení významu etiky péče pro sociální práci a také obohacení osobních znalostí týkajících se etiky péče. Stanovené cíle mají být naplněny hlavně ve třetí kapitole, která nabízí zhodnocení etiky péče i se zhodnocením kritiky vůči ní směřované a dále pak v poslední kapitole, která ukazuje pozitivní i negativní dopady etiky péče v sociální práci a nabízí konkluzi k celé otázce využívání etiky péče v sociální práci.
Critical Assessment of Care Ethics for Social Work
Keywords: Etika péče; pečující společnost; morální teorie; péče; sociální práce; kritika etiky péče.; The Ethics of care; caring society; moral theory; care; social work; criticism of the ethics of care.