Mnohobuněční paraziti akvarijních ryb Symphysodon aequifasciatus a životní cyklus invazní tasemnice Schyzocotyle acheilognathi - Čenková, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2019)
Byla provedena kompletní revize parazitofauny ryb rodu Symphysodon. Celkem 4 druhy mnohobuněčných parazitů byly identifikovány. Životní cyklus invazivní tasemnice Schyzocotyle acheilognathi (Yamaguti, 1934) byl studován v laboratorních podmínkách za využití terčovce zeleného jako definitivního hostitele.
Multicellular parasites of freshwater fish Symphysodon aequifasciatus and the life-cycle of the invasive tapeworm Schyzocotyle acheilognathi
Keywords: parazitologie; paraziti ryb; invazní paraziti; mnohobuněční paraziti; akvarijní ryby; Symphysodon aequifasciatus; Schyzocotyle acheilognathi; parasitology; fish parasites; invasive parasites; multicellular parasites; ornamental fish; Symphysodon aequifasciatus; Schyzocotyle acheilognathi