Testování využitelnosti "turistických aparatur GNSS" pro aplikaci v LPIS - Vladař, Jakub (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem diplomové práce je provést test využitelnosti "turistických aparatur GNSS" pro aplikaci v LPIS. Vybranými přístroji budou zaměřeny lomové body vybraného půdního bloku. Z nich následně vytvořen polygon a určena výměra. Výsledky budou porovnány s daty ze systému LPIS. Na základě tohoto porovnání bude zhodnocena využitelnost vybraných přístrojů. V teoretické části seznámím čtenáře se základními pojmy v oboru globálních navigačních systémů, souřadnicových systému a Veřejného registru půdy LPIS. V praktické části bude popsán výběr půdního bloku a přístrojů, metodika měření a zpracování dat. Ve výsledcích se budou nacházet vyhotovené polygony, spolu s tabulkou odchylek. Následně vyhodnotím využitelnost přístrojů.
Testing the usability of "GNSS tourist equipment" for LPIS applications
Keywords: GNSS; GPS; přesnost měření; neměřické aparatury; LPIS; GNSS; GPS; accuracy of measurament; non geodetic apparatus; LPIS