Farmy pro odchov prasat z hlediska hlukové zátěže okolí. - Petrášek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na posouzení farmy pro odchov prasat z hlediska hlukové zátěže okolí. Hlavním cílem práce bylo provést měření hluku během pracovního provozu na různých místech vybraného objektu, zpracovat získaná data, provést výpočet ekvivalentní hladiny hluku a nakonec zhodnotit výsledky práce. Na základě naměřených a vyhodnocených hodnot vyplývá, že hluková zátěž zkoumaného objektu nemá negativní vliv na své okolí, a proto není potřeba navrhovat žádná zvláštní opatření ke zlepšení současného stavu.
Farms for rearing pigs in terms of noise level in the neighborhood.
Keywords: Hluk; zvuk; decibel; ucho; sluch; hlukoměr; ekvivalentní hladina akustického tlaku; prase.; Noise; sound; decibel; ear; hearing; sound meter; equivalent sound pressure level; pig.