Oblast Táborska a jeho potenciál pro rozvoj cestovního ruchu rodin s dětmi - Kavková, Olga (Jihočeská univerzita, 2018)
V tomto období je cestovní ruch velmi důležitou oblastí podnikání a vědy. Cestovní ruch má silný vliv na pozitivní vývoj destinací. Pozitivní socioekonomické a environmentální prvky diskutovalo mnoho autorů. Tato bakalářská práce je věnována tvorbě portfolia produktů cestovního ruchu pro rodiny s malými dětmi v oblasti Tábora. Tábor má bohatý potenciál pro aktivní rekreaci. Je mnoho věcí, co tady dělat. Oblast je oblíbená pro možnosti koupání, poznávání památek, cykloturistiku a další sporty. Nejdůležitějším segmentem turistů jsou rodiny s dětmi. Za prvé, je to kvůli jejich množství a za druhé díky budoucí malé návštěvnosti. První část se zabývá ortodoxními postoji k vyšetřované oblasti. Zabývá se cestovním ruchem a to definice, typologie cestovního ruchu, cestovní ruch a nabídka cestovního ruchu. Určuje a stručně popisuje území, které je velmi vhodné pro rodinné dovolené. Dále se zabývá analýzou primární a sekundární nabídky, analýzou poptávky a analýzou konkurence. Primární data byla shromážděna dotazníkem a rozhovorem s dvěma významnými osobami v oblasti cestovního ruchu v Táboře. Výsledky realizovaných analýz jsou formulovány do SWOT analýzy, která vytváří silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. Souhrnné informace jsou základem pro tvorbu portfolia produktů. Následně jsou návrhy přijaty a opatření zjednodušeny pro modernizaci produktového portfolia cestovního ruchu ve sledovaném prostoru. Existují dva produkty pro segment rodin s dětmi. Na základě zjištěných výsledků je možné podporovat cestovní ruch pro rodiny s dětmi lépe. To povede ke zvýšení cestovního ruchu v této oblasti.
Tábor Region and his potential for development of tourism for families with children
Keywords: Produktové portfolio; SWOT analýza; cestovní ruch ve sledovaném území; cestovní ruch pro rodiny s malými dětmi; product portfolio; SWOT analysis; tourism in the monitored area; tourism for families with children