Jazyková analýza lékařského slangu - Němcová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je analýza současného lékařského slangu a jeho jazykový rozbor. Teoretická část vychází z dostupné odborné literatury, v praktické části je pozornost zaměřena na různé způsoby obohacování slovní zásoby lékařské mluvy. Cílem práce je přiblížit základní znaky lékařského slangu, popsat etymologii a sebraný materiál podrobit jazykové analýze. Součástí bude slovník shromážděných lexikálních prostředků s výkladem jejich významu.
The linguistic analysis of medical slang
Keywords: analýza; lékařský slang; jazykový rozbor; analysis; medical slang; linguistic feature