Vývojové trendy delikventního chování dětí a mládeže v příbramském regionu - Steinbachová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku delikventního chování dětí a mládeže v příbramském regionu. Cílem teoretické části je vymezit základní terminologii, popsat faktory ovlivňující vznik delikventního chování a představit instituce, které se zabývají nejen prevencí, ale i řešením delikventního chování na Příbramsku. Zejména pro praktickou část je důležité vymezit území příbramského regionu z hlediska územní samosprávy. Cílem praktické části je popsat vývojové trendy delikventního chování dětí a mládeže v příbramském regionu pomocí statistik, získaných z Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Příbram.
Developmental trends of delinquency behavior of children and juveniles in Příbram Region