Akordická hra na kytaru - Vávra, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce má za cíl shromáždit mé poznatky k akordické hře na kytaru v zájmovém kroužku v Domě dětí a mládeže v Českých Budějovicích, kterého jsem čtvrtým rokem lektorem. Je zacílena na čtenáře, který vyučuje akordové hře na kytaru v zájmových útvarech nebo se akordové hře učí sám. První část je věnovaná teoretické přípravě lektora, druhá část, zpracovaná v podobě časově neomezených lekcí, se zabývá hlavně metodikou vyučování pro úplné začátečníky bez základního hudebního vzdělání.
Guitar chord playing
Keywords: Akordická hra; kytara; akordy; metodika; hudba; zájmové kroužky; vyučování; příručka; učebnice; Chord playing; guitar; chords; methodology; music; after-school activity; teaching; workbook; textbook