Arteterapeutická dílna s dětmi předškolního věku (a některé znaky výtvarného projev v tomto období) - Hronková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce je věnována dětem předškolního věku, jejich výtvarnému projevu a vývoji výtvarného zobrazování, zvláště pak při arteteraputickém vedení. Teoretická část popisuje psychický vývoj v předškolním období, kompetence v oblasti pohybové, poznávací a emoční. Dotýká se některých obecně známých ontogenetických modelů vztahujících se k vývoji výtvarného projevu a popisuje znakosloví dětské výtvarné tvorby. Praktická část obsahuje kazuistiku dítěte, které navštěvovalo arteterapeutickou dílnu v rámci mateřské školy. Dokládá možnosti výtvarného a metodického působení v rámci nadstandardního výtvarného působení v prostředí mateřské školy. Obrazová část obsahuje vybrané práce sledovaného dítěte a pro snadnější uchopitelnost kontextu je nedílnou součástí kazuistiky.
Art Therapy Workshop with Pre-school Children (and several sings of creative expression in this age)