Hudební činnosti pro děti předškolního věku - Paulů, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá hudebními činnostmi pro děti předškolního věku. Teoretická část popisuje vztah mezi dítětem a hudbou, zkoumá, jak se hudební výchova propojuje s výchovami jinými, konkrétně popisuje a člení jednotlivé hudební činnosti. Dále pojednává o věkových kategoriích předškolního věku a o jejich konkrétním hudebním obsahu. V praktické části, která je rozdělena na tři podtémata, se nacházejí popsané praktické činnosti, jež byly v mateřské škole realizovány. Každá z nich je uzavřena reflexí, o kterou je popis činností doplněn. Tyto aktivity jsou popsány velmi podrobně a prolínají se i s činnostmi nehudebními. Cílem bakalářské práce je rozvíjet hudebnost u dětí, snažit se prohlubovat jejich pozitivní vztah k hudbě, který by je mohl provázet celý život, a odbourávat u nich strach z hudebních činností.
Musical activities for preschool children
Hudební činnosti pro děti předškolního věku
Keywords: předškolní věk; hudební činnosti; hudební výchova; hudba; preschool child; music activities; music education; music