Situace bretonštiny jako regionálního jazyka ve Francii - Kousalová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce "Situace bretonštiny jako regionálního jazyka ve Francii" pojednává o historickém a současném postavení bretonštiny ve společnosti a o způsobech, jakými se množství aktérů pokouší tento regionální jazyk v současnosti podpořit. Cílem práce je poskytnout informace především o současné situaci tohoto regionálního jazyka a nalézt možná řešení pro jeho záchranu.
The situation of Breton language as regional language in France
Keywords: bretonština; Bretaň; Francie; regionální jazyk; podpora regionálního jazyka; Breton language; Brittany; France; regional language; support of a regional language