Off-line web v Progressive Web Apps s využitím Service workeru. - Vachuta, Matěj (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je popsat a zpracovat technologii PWA (Progressive Web Apps) a možnosti využití Service workeru při tvorbě tzv. progresivních webových aplikací. PWA je technologie umožňující tvorbu webové aplikace, která využívá webového prohlížeče a zároveň umožňuje takzvaný crossplatform přístup. Service worker je JavaScriptový asset, který se chová jako proxy server a je tedy nutnou složkou při tvorbě progresivních webových aplikaci. Vytvořená aplikace má pak vlastnosti klasické webové stránky, avšak hlavní výhodou jsou i vlastnosti nativní aplikace. Technologie PWA využívá HTML a CSS k tvorbě vzhledové stránky aplikace a JavaScript pro implementaci Service workeru. V teoretické části se autor zaměří především na představení samotné technologie PWA, výhody a nevýhody využití PWA, implementaci Service workeru pomocí JavaScriptu, popsání jednotlivých komponent a obecné syntaxe, jež je nutná pro tvorbu aplikace. V praktické části bude vytvořena progresivní webová aplikace s využitím Service workeru, která bude demonstrovat možnosti, vlastnosti a výhody či nevýhody, které technologie PWA přináší. Součástí praktické části bude i průzkum rozšíření PWA v současné době v poměru k běžným webovým stránkám
Offline website in Progressive Web Apps using Service worker.
Keywords: PWA(Progressive Web Apps); HTML5; CSS; JavaScript; Service Worker; PWA(Progressive Web Apps); HTML5; CSS; JavaScript; Service Worker