Vztah K. Henleina a K. H. Franka v období před 2. světovou válkou. Přátelé, či rivalové? - Zákostelská, Šárka (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá vztahem dvou významných představitelů Henleinovy strany, kteří se zásadním způsobem podíleli na rozbití demokratického Československa na konci 30. let 20. století. Jedná se o vůdce Sudetoněmecké strany Konrada Henleina a jeho pozdějšího zástupce Karla Hermanna Franka. Práce se zaměřuje na události, činy a skutky, které tito pomocníci Adolfa Hitlera napáchali v období před druhou světovou válkou, přičemž se soustřeďuje rovněž na jejich vzájemný vztah. Vzájemná kooperace těchto nacistických zástupců představuje jádro této práce.
The relationship between K. Henlein and K. H. Frank in the period before World War II. Friends or rivals?
Keywords: Třetí říše; Sudetoněmecká strana; Československo; druhá světová válka; Konrad Henlein; Karl Hermann Frank.; Third Empire; Sudeten German party; Czechoslovakia; World War II; Konrad Henlein; Karl Hermann Frank.