Příspěvek na úhradu a jeho využití v podnikové praxi - Kehartová, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce je porovnat dva systémy kalkulací nákladů - kalkulaci úplných vlastních nákladů a kalkulaci variabilních nákladů - u zemědělského podniku Těšovský statek, s.r.o. Kalkulace nákladů jsou sestaveny pro jednotlivé úseky rostlinné a živočišné výroby.
Gross margin and its use in the company practices
Keywords: kalkulace nákladů; fixní náklady; variabilní náklady; výnosy; příspěvek na úhradu; cost calculation; fixed costs; variable costs; returns; gross margin