Efektní pokusy - Polanská, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
''Efektní pokusy I'' jsou druhou částí internetové video-databáze chemických pokusů. Tento oddíl je především určen pro střední školy. Celkem je prezentováno sedmnáct pokusů (na internetu od srpna 2005). Součástí didaktického zpracování jsou video-záznamy, návody a principy úloh. Možnosti využítí ve výuce naznačují otázky a úkoly. http://home.zf.jcu.cz/public/departments/kch/didaktika/didaktika.htm
Illuminating chemical experiments for secondary schools
Keywords: Studijní motivace; výuka; e-learning; chemické pokusy.; Motivation to study; education; e-learning; chemical experiments.