Celoživotní vzdělávání sester pracujících v ordinaci ambulantního lékaře - Adamová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se věnuje celoživotnímu vzdělávání sester pracujících v ordinaci ambulantního lékaře. Bylo zjišťováno, zda sestry pracující v ambulantní sféře cítí potřebu celoživotního vzdělávání, zda jsou v procesu celoživotního vzdělávání podporovány zaměstnávajícími lékaři a jaké formy celoživotního vzdělávání preferují. Z výsledků dotazníkového šetření vyplynulo, že sestry cítí potřebu celoživotního vzdělávání a většina z nich by se vzdělávala i bez zákonem dané povinnosti. Ze vzdělávacích aktivit sestry preferují účast na seminářích. Většina zaměstnávajících lékařů sestry v procesu celoživotního vzdělávání podporuje.
Continuing Professional Education of Nurses Working in Outpatient Facilities
Keywords: celoživotní vzdělávání; kreditní systém; registrace; regulace; všeobecná sestra; life-long learning; credit system; registration; regulation; general nurse