Modely diakonské služby ve vybraných náboženských společenstvích v ČR - Kocián, Aleš (Jihočeská univerzita, 2009)
Starost o duchovní stav a sociální zázemí členů jakéhokoliv náboženského seskupení, v kterémkoliv místě světa, by měla být naprosto přirozenou a automatickou záležitostí. Skutečnost, že se tato činnost liší nejen mezi církvemi a náboženskými skupinami, ale že se někdy může lišit i uvnitř samotných společenství, je věc naprosto pochopitelná. V této práci jsou shromážděny postřehy z diakonské / pastorační praxe v některých vybraných náboženských společenstvích v České republice. Závěrečné dvě kapitoly shrnují sebrané výsledky a snaží se naznačit, jakým způsobem by bylo možné je převést do stávající praxe.
Models of Diaconal Service in Selected Religious Associations in the Czech Republic
Keywords: diakonie; diakonská péče; pastorace; pastorační péče; církev; sociální péče; deaconship; diaconal work; pastorate; pastoral ministry; church; social care