Zaměstnávání osob se zdravotním postižením na Táborsku v roce 2011 - Novák, Ivo (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením v okrese Tábor v roce 2011. První část práce je teoretického charakteru. První teoretická část charakterizuje osoby se zdravotním postižením. Dále práce popisuje práva a povinnosti zaměstnavatelů ohledně problematiky zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Bakalářská práce obsahuje také možnosti a omezení, se kterými se osoby se zdravotním postižením setkávají při hledání zaměstnání. Práce dále poukazuje na organizace v okrese Tábor nabízející pomoc při hledání zaměstnání osobám se zdravotním postižením. Druhá část práce je prakticky zaměřena. Praktická část obsahuje výsledky dotazníkového šetření. Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Dále se praktická část zabývá zjišťováním počtu zaměstnavatelů v roce 2010 a 2011, kteří plnili povinný podíl.
Employing disabled people in the Tábor region in 2011
Keywords: osoba se zdravotním postižením; povinný podíl; zaměstnávání osob se zdravotním postižením; práva a povinnosti zaměstnavatelů; zákon o zaměstnanosti; disabled person; mandatory share; employing disabled people; rights and responsibilities of employers; the laws of employment