Beta-hemolytické streptokoky v horních cestách dýchacích - Houdková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce je o beta-hemolytických streptokokách vyskytujících se u lidí v horních cestách dýchacích. Zabývá se jejich výskytem a nemocemi, které způsobují. Hlavně tedy beta-hemolytický streptokok skupiny A (Streptococcus pyogenes). V praktické části je rozepsán odběr vzorků, v tomto případě výtěrů z krku a jejich další zpracování v mikrobiologické laboratoři.
Beta-hemolytic streptococci in upper respiratory tract
Keywords: beta-hemolytické streptokoky; výskyt; onemocnění; Streptococcus pyogenes; výtěry z krku; beta-hemolytic streptococci; occurence; disease; Streptococcus pyogenes; throat swabs