Rychlost dekompozice organické hmoty v půdách smrkových lesů na Šumavě. - Šlajsová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Rychlost dekompozice půdní organické hmoty byla stanovena v půdách smrkových lesů na Šumavě. Cílem této studie je určit vliv podmínek prostředí na rychlost dekompozice v půdách povodí Čertova a Plešného jezera. Pro měření rychlosti dekompozice organické hmoty byla použita metoda opadových sáčků s modelovým substrátem celulózy.
Decomposition rate of organic matter in the soils of Norway spruce forests in the Bohemian Forest.
Keywords: Rychlost dekompozice-organická hmota-celulóza-smrkové lesy-podmínky prostředí; rate of decomposition-organic matter-cellulose-environmental factors