Zkušenosti předškolních pedagogů s tématem smrti v MŠ - Kroupová, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na zkušenosti předškolních pedagogů s tématem smrti v mateřských školách. Zkoumá, jak děti v jednotlivých vývojových etapách života smrt vnímají, a také specifika truchlení u dětí. Zaměřuje se rovněž na pomoc truchlícím dětem pomocí specifických terapií. Mimo terapie také nabízí knižní tituly, které se zabývají právě tématem smrti, umírání či truchlení.
Experiences of preschool teachers with the topic of death in Kindergarden
Keywords: Mateřská škola; předškolní pedagog; smrt; truchlení; Kindergarten; preschool teacher; death; mourning