Latinské nápisy města Tábor - Kratochvíl, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá latinskými nápisy města Tábor, jejich stručným epigrafickým popisem, historickým kontextem, popisem místa a interpretací textu. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, přičemž první je věnována historickému vývoji a popisu města Tábor, vysvětlení pojmu epigrafika. Druhá část se věnuje latinským nápisům, jejich rozboru, překladu, interpretaci nápisu a historickému kontextu.
Latin Inscriptions in the Town of Tabor
Keywords: Nápis; kategorizace nápisu; latina; interpretace; historie; epigrafie; český překlad; popis; kostel; chrám; dům; kaple; zvon; klášter Klokoty.; Inscription; categorization inscription; Latin; Interpretation; History; Epigraphy; Czech translation; Description; Church; Temple; House; Chapel; Bell; Church Klokoty.