Analýza hluku dopravních zařízení v závislosti na dopravním prostředí. - Kdolský, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce obsahuje analýzu hluku dopravních zařízení, jako jsou osobní automobily, nákladní automobily, nákladní soupravy, autobusy a motocykly v závislosti na druhu dopravního prostředí, ale také na charakteru dopravní trasy. Zde jsou velmi důležité faktory a to druh projíždějících vozidel, počet projíždějících vozidel, rychlost vozidel, meteorologické podmínky, povrch a stav silnice. Na základě této analýzy je vypracován souhrn poznatků o úrovni hlukových emisí v jednotlivých měřících místech a následně navrhnuta vhodná protihluková opatření. Cílem výsledků této práce je poukázání na případné nadměrné zatížení hlukem a na možnosti jeho odstranění v jednotlivých měřících místech.
Analysis of transport noise device on the transport environment.
Keywords: hluk; hluková zátěž; analýza hluku; ekvivalentní hladina hluku; protihluková opatření; dopravní zařízení; noise; noise pollution; noise analysis; equivalent noise level; noise abatement measures; transportation equipment