Analýza systému personální práce ve vybraném podniku - Valentová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své práci jsem se zabývala systémem personální práce v Západočeském konzumním družstvu Sušice. Mým cílem bylo tento systém zanalyzovat, a v případě zjištění nedostatků navrhnout změny pro zlepšení kvality řízení. Systém personální práce v družstvu jsem zhodnotila jako velmi propracovaný, avšak s jedním podstatným nedostatkem, a to absencí slev pro zaměstnance na nákup produktů družstva. Vždyť takováto zaměstnanecká výhoda má v dnešní době velmi velký vliv na motivaci pracovníků, také na jejich spokojenost a stabilitu v práci. Družstvo by mělo do budoucna uvažovat o vybudování tzv. systému kafeteria, systému zaměstnaneckých výhod. V oblasti získávání a hodnocení zaměstnanců jsem formulovala pouze jakási doporučení, jež nepovažuji za významné závady samotného systému. V oblasti získávání zaměstnanců jsem družstvu doporučila spolupráci s personální agenturou, díky té by došlo k úspoře nejen času, ale i peněz. Dále bych vytvořila prostor pro samotné sebehodnocení pracovníků, čímž by se dalo zjistit, co zaměstnance v práci motivuje a co je třeba zdokonalit, aby dosahovali lepších výsledků.
Analysis of personal management system in a chosen company
Keywords: moderní personální management; řízení lidských zdrojů; lidské zdroje (zaměstnanci); personální činnosti; motivace; modern personal management; human resource management; human resources (employees); personal activities; motivation