Lidské zdroje v rozvoji venkova - Hlaváčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce je analyzovat stav a vliv lidských zdrojů a jejich kultury ve vybrané obci v souvislosti s rozvojem venkova a navrhnout změny vedoucí ke zlepšení současného stavu. Práce představuje jeden z nových přístupů ke kulturním dimenzím G. Hofsteda a nasměrování jejich aplikace pro rozvoj venkovského regionu ke znalostní ekonomice ovlivňováním rozvoje lidského kapitálu. Rozvoj venkova je spjat s kvalitou hodnot sdílených na úrovni těchto komunit. Identifikace kulturních dimenzí byla realizována pomocí kvantitativního výzkumu VSM 94 & 13. Následně byl výzkum rozšířen o kvalitativní výzkum pomocí Testu barevně sémantického diferenciálu (TBSD).
Human resources in rural development
Keywords: venkov; lidské zdroje; lidský kapitál; kultura; kulturní dimenze; tradice; countryside; human resources; human capital; culture; cultural dimension; tradition