Preference destinací u vybraných sociálních skupin - Loudová, Monika (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá preferencemi destinací u vybraných sociálních skupin ve vybrané cestovní kanceláři. Kritéria pro rozdělení do těchto skupin jsou vzdělání, věk, místo bydliště, forma zájezdu a příjem klientů. Cílem práce je zjištění těchto preferencí a na jejich základě navrhnout vhodná řešení, která zvýší zájem o vybranou cestovní kancelář. Metodou pro získání potřebných údajů bylo dotazníkové šetření. Dotazníky byly umístěny v prodejně cestovní kanceláře a následně statisticky vyhodnoceny. Výsledkem šetření je soubor několika doporučení pro změnu marketinkové strategie cestovní kanceláře.
Destination preferences of the chosen social groups
Keywords: cestovní ruch; destinace cestovního ruchu; formy a druhy cestovního ruchu; preference destinací; sociální stratifikace; tourism; destination; forms and kinds of the tourism; destination preferences; social stratification