Návrh řízení CNC pohybu mechanizmu - Jakešová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá CNC obráběcími stroji a jejich vztahem k mechatronice. Obsahuje simulační model lineární osy s DC motorem propojeným pružnou spojkou k zátěži.
Control synthesis of a CNC motion mechanism
Keywords: CNC obráběcí stroj; DC motor; jednotka Monocarrier; regulace; lineární osa; CNC machine tool; DC motor; Monocarrier unit; regulation; linear axis