Mobilita obyvatelstva ve vybraném regionu a možnosti zlepšení situace - Lemingerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá mobilitou pracovní síly v Jihočeském kraji, která je hodnocena na základě vývoje migrace obyvatel a analýzy dojížďky za prací. Dále je posuzován vztah mezi mobilitou a zaměstnaností, vymezeny faktory ovlivňující mobilitu obyvatel a naznačeny možnosti dalšího vývoje.
The population mobility in the selected region and possibilities for improvement of the situation
Keywords: Trh práce; mobilita pracovní síly; migrace; vyjížďka a dojížďka za prací; Labor market; labor mobility; migration; ride and commuting to work