Právní aspekty uplatňování pohledávek v insolvenčním řízení - Procházková, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
V této práci je zmapován proces insolvenčního řízení, včetně jeho účastníků, lhůt či základních výkladových pojmů. Jedná se o uplatnění věřitelovi pohledávky vůči dlužníkovi, který je v úpadku z důvodu předlužení nebo platební neschopnosti. Praktické části je analyzován postup vyplnění přihlášky do insolvenčního řízení. V průběhu práce je poukázováno na novelizaci zákona platného od 1.1.2014, a dále na určité nedostatky a nepřesnosti, proto práce obsahuje i několik námětů de lege ferenda.
Legal Aspects of the Application of Debts in Insolvency Proceedings
Keywords: Pohledávka; věřitel; dlužník; insolvenční řízení; insolvenční zákon; občanský zákoník; Debt; creditor; debtor; insolvency proceeding; insolvency law; the Civil Code