Neplodnost a etické aspekty asistované reprodukce - Valečková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá neplodností a etickými aspekty asistované reprodukce. Teoretická část diplomové práce je věnovaná mužské a ženské neplodnosti, jejím příčinám, dále metodám a tématům asistované reprodukce, jež jsou shledávány jako eticky nepřípustné, případně některé jsou tolerovány za určitých podmínek. V praktické části diplomové práce jsou zkoumány postoje neplodných párů a veřejnosti k etickým aspektům asistované reprodukce.
Infertility and ethical aspects of assisted reproduction.
Keywords: Plánované rodičovství; neplodnost; asistovaná reprodukce; metody asistované reprodukce; etické aspekty asistované reprodukce.; Planned parenthood; infertility; assisted reproduction; methods of assisted reproduction; ethical aspects of assisted reproduction.