Vyhodnocení rekonstrukce a údržby nádrží v zemědělské krajině - Čížková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá problematikou v oblasti vodních nádrží v zemědělské krajině. Zaměřuje se zejména na jejich historický vývoj, výstavbu, stavební prvky, údržbu, funkce a rekonstrukce. Práce dále obsahuje popis zájmového území, aktuální stav jednotlivých nádrží, zhodnocení hlavních problémů a vyhodnocení jejich řešení v oblasti povodí Těšínského potoka.
The evaluation of the reconstruction and maintenance of tanks in the agricultural landscape
Keywords: vodní nádrže; rekonstrukce nádrží; funkce nádrží; Těšínský potok; water tanks; reconstruction; ponds; function; Těšínský stream