Porovnávání pozemkových úprav v České republice a v zahraničí - Baráková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce popisuje historii počátků pozemkových úprav v České republice a seznamuje s činností pozemkových úřadů po roce 1991 až po současnost. Dále popisuje průběh pozemkových úprav ve Slovenské republice po roce 1991 až po současnost. Práce představuje strukturované shrnutí celého systému postupných navazujících činností procesu komplexních pozemkových úprav v České republice a v Slovenské republice a vyhodnocení a porovnání rozdílů v přístupu k řešení dané problematiky.
Comparison of landscaping in the Czech Republic and abroad
Keywords: Pozemkové úpravy; Česká republika; Slovenská republika; Land adjustments; the Czech Republic; Slovakia