Tvorba aplikace v Linuxu - Václavík, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce podává přehled současných vývojových prostředí pro Linux. Jednotlivá prostředí jsou mezi sebou vzájemně porovnána dle stanovených kritérií. Práce dále popisuje rozdíl v tvorbě aplikací pro Linux a Windows. Nakonec je popsán vývoj konkretní aplikace ve vybraném prostředí.
Creation of an application in Linux