CTNOSTI A NEŘESTI VE VÝTVARNÉM UMĚNÍ - Luhanová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této diplomové práce je poukázat na některé z dnešních ctností a neřestí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá výtvarným ztvárněním tématu ctností a neřestí v dějinách umění. Další kapitola pojednává o plakátu, jeho základních principech jako je forma, kompozice, barva a písmo. Také je zde zmíněna historie a různé reprodukční tiskové techniky plakátu. Praktická část obsahuje výtvarné zpracování námětu tří neřestí a jedné ctnosti ve formě plakátu. Jedna kapitola je věnována možnosti využití tématu ctností a neřestí v praxi.
Virtues and vices in arts