Záměrné sebepoškozování u adolescentních pacientek. - Balatá, Ivana (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je rozdělena na dvě části ? teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje a definuje pojmy záměrné sebepoškozování, způsoby sebepoškozování, jeho diagnostiku, motivaci a faktory, specifika dětské psychoterapie. Tato část práce tvoří vědeckou základnu pro část praktickou. Praktická část představuje kazuistiky tří dívek, jejich stručnou anamnézu a ukázky výtvarné produkce.
Deliberate self-harm in adolescents.
Keywords: Záměrné sebepoškozování; adolescenti; psychiatrie; arteterapie; výtvarná produkce.; Deliberate self-harm; self-injury; adolescents; psychiatry; arteterapy; imagines