Spolek pro zbudování mostu přes řeku Malši v Doudlebech - Zíka, Rudolf (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá činností stejnojmenného spolku, který byl založen v roce 1905 a jeho fungování sahá až do konce roku 1937. Práce je rozdělena do osmi kapitol. První kapitola představuje literaturu a prameny použité v této práci. Druhá část se zabývá vývojem spolkové činností a spolkového práva v českých zemích. Třetí informuje o historii obce od jejího založení, až po dobu první republiky. Čtvrtá ukazuje důvody, proč byl spolek založen. V páté kapitole je popsána činnost spolku od jeho založení po zánik. Šestá přináší informace o financování činnosti spolku. V sedmé najdeme rozdělení členů spolku a dva medailony nejvýznačnějších z nich. Závěrečná část je shrnutím celé práce. Na konci práce se nachází seznam použité literatury, pramenů a přílohy. Přílohy tvoří tabulky, grafy a fotografický materiál.
Association for the construction of a bridge across the river Malše in Doudleby
Keywords: Spolek; Doudleby; František Miroslav Čapek; Association; Doudleby; František Miroslav Čapek