Stravování dětí v mateřské škole jako jedna z forem podpory zdravé výživy - Matoušková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je zjistit, zda rodiče a děti dávají přednost zdravé a vyvážené stravě. V dnešní době, kdy každý spěchá a snaží si vše usnadnit, dochází k tomu, že stravě a celkově životnímu stylu věnujeme málo času a pozornosti. Přibývá mražených hotových jídel, narůstá počet rychlých občerstvení, mnoho lidí nemá doma čas na přípravu čerstvého jídla. Přikláním se k názoru, že dobré stravovací návyky si člověk nese po celý zbytek života. Proto mě zajímalo, jak se stravují děti, když opustí prostory mateřské školy. Na vybrané skupině dětí jsem s pomocí rodičů sledovala, jak probíhá stravování v jednotlivých rodinách. Dále jsem s rodiči provedla analýzu názorů na sestavení jídelníčku v mateřské škole. S dětmi v mateřské škole jsem formou her zjišťovala, kterým jídlům dávají přednost a co pro ně zdravé stravování znamená. Závěr práce patří vyhodnocení stravovacích návyků dětí.
Meals for Children in Nursery Schools As One of the Forms of Healthy Diet Support
Keywords: Klíčová slova ? zdravá výživa; stravovací návyky; Key words ? healthy diet; eating habits